25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Преболедували COVID-19 ще могат да даряват кръв за плазма в МБАЛ-Пазарджик

Пазарджик. Жителите на област Пазарджик, които са преболедували Ковид-19, ще могат да даряват кръв в Отделението по трансфузионна хематология на МБАЛ-Пазарджик. Желаещите да помогнат на други болни с коронавирусна инфекция, които се лекуват в момента трябва да имат положителен РСR тест и да са преболедували заболяването преди 40 дни до 4 месеца.

Те трябва да са на възраст от 18 до 60 години, да са здрави и да нямат хронични заболявания, за които да приемат лекарства. Дарената кръв ще се транспортира до Районния център по транфузионна хематология в Пловдив, където ще се преработва и ще се връща обратно в болниците.
Даряването на кръв ще се извършва всеки вторник и петък .
„От вторник, на 8 декември започва добиването на реконвалесцентна плазма от цяла кръв в отделението по трансфузионна хематология. Всички желаещи да дарят кръв могат да го направят само във вторник и петък от 7:30 до 13 ч.“ , съобщи началникът на отделението по трансфузионна хематология към МБАЛ- Пазарджик д-р Ваня Стоева. Тя призова всички пазарджиклии, които вече са успели да преборят Ковид-19 да помогнат за спасяването на други човешки животи.
Даряването на кръв е напълно безопасно за здравето на всеки дарител.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!