20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:08, 1 септември 20201min

Православната църква отбелязва началото на Църковната нова година

sveshti

Православната църква отбелязва днес началото на Църковната нова година. По този повод от 17 часа ще се проведе литийно шествие от храм „Св. Марина“, в двора на Софийската света митрополия, до ротондата „Св. Георги“.

Шествието ще се проведе с нова икона на свети Георги – копие на Фануилската чудотворна икона от Зографския манастир. С благословията на Негово светейшество патриарх Неофит, литията ще бъде водена от Белоградчишкият епископ Поликарп.

Църковното предание свързва Фануилската икона на Великомъченик Георги с основаването на Зографската Света обител, а днес тя е една от най-големите светини на Света гора. Свързвана е с чудотворни изцеления.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!