25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:06, 22 април 20201min

По празниците в Брацигово : спазване на ритуалната част при прилагане на мерките за сигурност

bracigovo

Брацигово. „Тази година обстановката е нетипична и коренно различна от всички останали години на възпоменание на Априлските събития от 1876 година. Налага се да бъдем доблестни граждани на нова България и да приемем предизвикателствата на днешния ден“ пише Надежда Казакова- кмет на община Брацигово в официалната страница на администрацията http://www.bratsigovo.net .

Честването на празника на града ще премине само със спазване на ритуалната част и то при прилагане на мерките за сигурност по време на епидемичната криза.

„Ще бъдат издигнати знамената на площад   „Централен“, ще бъдат поднесени венци и цветя на традиционните места за поклонение, ще публикуваме редовно на официалния сайт на Община Брацигово материали за Априлското въстание в Брациговския въстанически пункт. Вратите на Градски исторически музей и родната къща на Васил Петлешков ще приемат посетители“, уточнява Казакова.

Няма да има концертна и увеселителна програма.

„Убедени сме, че ще има още много празници, на които ще оживяват събитията от Април 1876, само ако сме далновидни и търпеливи“, убедена е Казакова.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!