23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:31, 8 май 20201min

Почина художникът Михаил Камберов

kartina

След тежко боледуване е почина художникът Михаил Камберов, научи БНР от семейството. Михаил Камберов е роден на 20 ноември 1952 г. в София, син е на заслужилия художник фотограф Иван Камберов.Завършва Художествената гимназия, а през 1981 г. специалност живопис в Националната художествена академия. Дечко Узунов е един от първите му учители по рисуване.

Носител е на повече от 20 международни награди, между които: „Златно платно“ за цялостно творчество на Националната федерация на френската култура, (награда равняваща се на „Оскар“ в изобразителното изкуство) и „Кавалер“ на Международната академия за съвременно изкуство в Белгия.

Михаил Камберов е Доктор хонорис кауза на Международната академия за съвременни изкуства. Михаил Камберов е почетен член на: Съюза на българските художници, Генералната асамблея на Есенния салон в Париж, Международната академия за съвременно изкуство и на Европейската арт група на Националната федерация на френската култура.

Източник : / https://www.dnevnik.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!