24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина създателят на „Тангра“ Косьо Марков

konstantin markov
[dropcap]К[/dropcap]онстантин Марков, легендарният музикант и композитор, основател и басист на група Тангра, е починал днес от усложнения от COVID, съобщи Z-Rock. Радиото е научило трагичната новина от дъщеря му.

Роден е на 3 октомври 1949 г. в София. Като тийнейджър се увлича по рок музиката, като любимите му групи по това време са Бийтълс и Ролинг Стоунс. Майката на Косьо е преподавател по музика и научава сина си да свири на пиано. Към края на 60-те години Марков става част от Бъндараците, свирейки на бас китара.

По-късно е част от акомпаниращите състави на Емил Димитров и Лили Иванова. Именно на концертите си с естрадните звезди Марков придобива ценен музикантски опит. През 1976 г. основава група Тангра, като първият ѝ състав вече е свирел заедно в университета предимно песни на Дийп Пърпъл.



За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!