29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков21:47, 31 юли 20201min

Почина режисьорът Алън Паркър

alan parkar

Британският режисьор Алън Паркър, създал филмите „Среднощен експрес“, „Евита“, „Бъгси Малоун“, почина на 76 години, съобщи Асошиейтед прес.

В съобщение на семейството му се казва, че Паркър е издъхнал в петък в Лондон след дългогодишно заболяване, допълва БТА.

Паркър е сред най-успешните британски режисьори. В богатото му творчество са продукции като „Мисисипи в пламъци“, „Слава“, „Прахът на Анджела“, „Пинк Флойд – Стената“.

Филмите му са отличени с 10 награди „Оскар“ и 19 награди БАФТА.

Паркър беше председател на Британския филмов институт и на Филмовия съвет на Обединеното кралство.

През 2002 г. получи рицарско звание от кралица Елизабет Втора.

Продуцентът и режисьор Дейвид Пътнам каза за Паркър:

„Той беше най-старият ми и най-близкият ми приятел – винаги съм се възхищавал на таланта му. Животът ми, както и на много други хора, които го обичаха и го уважаваха, вече няма да бъде същият„.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!