28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:53, 13 юли 20201min

Почина легендарен защитник на Нидерландия и Аякс

vim surbier

Един от съотборниците и близък приятел на Йохан Кройф в легендарния отбор на Аякс от 70-те – защитникът Вим Сурбиер е починал на 75-годишна възраст, съобщиха от клуба.

Сурбиер беше неизменен титубяр на десния фланг на защитата на Аякс, а и на националния отбор на Нидерландия. Далече от таланта на големия Кройф, Сурбиер имаше дейно участие във всички подвизи на Аякс и Нидерландия. Притежаваше невероятна скорост, с безкрайна енергия играеше по цялата дължина на терена, той се превърна в ранен пример за модерния десен бек, какъвто е моделът днес за тази позиция.

Има три Купи на европейските шампиони с Аякс, а също така игра и на двата финала на световното първенство през 1974-а и през 1978-а година, загубени и двата.

В кариерата си е носил екипа на Аякс в продължение на 13 години, през които записва 392 мача. За националния отбор има 60 мача и 3 гола.

На страницата на Аякс пише: „Вилхелмус Йоханес Сурбиер е първият истински модерен краен защитник на Нидерландия“.

Не се посочват причини за смъртта му, но през май тази година беше съобщено, че Сурбиер е приет в болницата за интензивно лечение, след като е претърпял „голям вътремозъчен кръвоизлив“.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!