17 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:14, 6 ноември 20201min

Почина Кен Хенсли, авторът на „Джулай морнинг“

ken hensli

Кен Хенсли от емблематичната група Юрая Хийп почина на 75-годишна възраст. Новината съобщи неговият брат Тревър в социалната мрежа „Фейсбук“.

„Пиша това с натежало сърце, за да ви уведомя, че брат ми Кен Хенсли почина в сряда вечерта“, написа Тревър Хенсли.

„Красивата му съпруга Моника беше до него и успокояваше Кен през последните няколко минути с нас. Всички сме съкрушени от тази трагична и невероятно неочаквана загуба и ви молим да ни дадете малко място и време, за да се примирим с нея. Кен ще бъде кремиран на частна церемония в Испания, така че, моля, не искайте информация за погребението. Кен си отиде, но никога няма да бъде забравен и винаги ще бъде в сърцата ни“, допълва Тревър.

Кен Хенсли е британски музикант, роден през 1945 г. Той става популярен през 70-те години като член на т.нар. класически състав на рок групата Юрая Хийп . Кен е автор или съавтор на превърналите се в класически композиции песни на бандата, сред които и емблематичната July Morning.

В България тази песен придобива легендарен статут, а на нея има посветен и празник – едноименният Джулай Морнинг, отбелязван и до днес в нощта на 30 юни срещу 1 юли.

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!