28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Почина вокалистът на P.I.F. Димо Стоянов

P.I.F.

На 45-годишна възраст почина вокалистът на легендарната група P.I.F. Димо Стоянов. Той остави след себе си незабравими текстове и музика.

Той бе настанен в столична болница с коронавирус, потвърдиха за БТВ негови близки.

 

Група P.I.F. е създадена от Димо Стоянов и Иван Велков през 1992 г. във Варна под името Resemblence. В този период музиката им е на английски език и основните им изяви са в Унгария. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 г. издават дебютния си албум „П.И.Ф.“, който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни – „Приказка“, „Колело“ и „Пътуване“. Този албум им носи и наградата на телевизия MM за албум на годината.

Албумът им Pictures In Frames е издаден през 2002 г. Музикантите се оттеглят във вила в Рила за няколко седмици, за да запишат албума, като с това обясняват специфичното му звучене. Албумът е създаден в труден за групата период – Димо има лични проблеми, а Любо напуска групата.

През 2006 г. се появява и албумът Passion In Fact. Четвъртият им албум се казва „P.I.F.4“ и излиза през 2013 г. Обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове. В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров.

През 2015-а издават петия си албум „P.I.F.5“. Преди издаването му групата предизвиква феновете да напишат песен и да заснемат клип.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!