24 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Поздрав на Вивиан от Гърция

vivian

Пещера. Младата Вивиан от Гърция изпълни стихотворението „Зима“ на Младен Исаев. Това бе поредният поздрав във „Възрожденско приключение“ с изданието „Чужденци четат българска поезия“. Стихът на Вивиан бе един от най-дългите и сложните в изданието на играта. Той звучи така:

Зима Сняг се сипе на звездички над полета и горички — и земята става цяла като в приказките бяла. Всяка къща е с калпак от чудесен пухкав сняг. В нашата страна любима гостенка е Баба Зима. Слушай как звънчета вън пеят ясно: зън, зън, зън… — бягат весели шейни по широки равнини. Хора, зверове и птици гледат снежните звездици. Само в планината бяла баба Меца е заспала.

Младен Исаев

Вивиан сама е монтирала клипа, с който се представи. Направи прочита почти безгрешка и получи заслужени похвали за това от почитателите на играта. Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Вивиан Ви допада и ако решите, че тя заслужава една от трите големи награди, може да я подкрепите като споделите, харесате и коментирате нейния клип на адрес: https://www.facebook.com/262249834423904/posts/718015202180696/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!