29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков6:56, 26 октомври 20201min

Победа в планинско Благоевград и титла за Мирослав Ангелов

rali

Пилотът на „Мегапорт Рейсинг“ Мирослав Ангелов с Skoda Fabia R5 Evo спечели планинско Благоевград, четвърти и последен кръг от сезон 2020 г. С трето поредно първо място в шампионата Ангелов си осигури и първа титла на планинско, след като вече записа три поредни в ралитата.

В състезанието стартираха 29 автомобила на познатата отсечка от Еленино до Делвино. На квалификацията в събота Ангелов даде трето време, след Васко Въжаров с Opel Astra и Илия Царски с Mitsubishi Lancer Evo 9 – двамата от освободения национален клас НС1, и най-бързо за хомологираните от FIA коли. След трите сесии съдиите дисквалифицираха отново и за втори път тази година Въжаров за използване на нерегламентирано гориво и така Царски излезе начело в квалификацията с 5,5 сек пред Ангелов. Все пак Въжаров бе допуснат до старта, но извън официалното класиране.

При първите капки дъжд в неделния ден обаче, намокрили трасето 10 мин преди старта на първата кола, автомобилът на Илия Царски пое към Панагюрище. Така основната битка за първото място остана между Ангелов и шампионът Пламен Камбуров, с Mitsubishi Lancer Evo 9 от НС1. На мокрото трасе Мирослав Ангелов спечели и трите манша. В първото минаване с 1,795 сек пред Камбуров и време 2:21,8 мин, след което свали на 2:19,3 мин и добави нови 3,5 сек пред преследвача, а във финалния манш даде време 2:18,9 мин, с 4,1 сек пред Камбуров, който остана втори в състезанието на 9,468 сек. Трети е Искрен Веселинов с Honda Civic от клас НС1, който стана вицешампион за 2020.

„В нито един от маншовете не карах на пълна газ, спирах много по-рано от възможностите на колата, но нямаше смисъл на рискуваме на мокрото. На планинското трасе автомобила ни изостава двойно по мощност на освободените коли, но на мокро ситуацията е много по-изравнена. Чест прави на Пламен Камбуров, че остана в състезанието с трудната за управление на мокро трасе толкова мощна кола и се бори. Следващото ни състезание е във Видин, където ще се борим за титла в рали-спринта“, коментира Ангелов след финала.

Пилотът ще стане първият след Георги Петров от 1994 г. с три титли от четирите най-престижни моторни категории в България.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!