23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:51, 8 август 20201min

Пистовият шампионат стартира този уикенд с “Писта Енеос”

EneosCircuit

Край Калояново ще бъде даден старта на първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. За състезанието са подадени 47 заявки за участие в откриващата сезона надпревара.

За “Купа Лада” заявените пилоти са 9, серия “Спорт” желание да вземат участие са изявили 18 пилоти, десетима са пилотите в серия “Туринг”, а в най-високия клас – “Макси” състезателите са 9.

Шампионът в “Купа Лада” за 2019 – Огнян Патенов е сред заявилите участие в първия кръг.
Сред участниците в серия “Спорт” са Димитър Кондев, Александър Димитров, Васко Въжаров, Любен Емануилов.
В серия “Туринг” сред заявените е шампионът Иван Влъчков, който през този сезон ще се бори за 5-тата си титла. През този сезон Влъчков се завръща в КА-2 Рейсинг Тийм заедно с Кольо Карастоянов. Другите претенденти за победата в неделя ще бъдат Косю Йорданов, както и ветерана Стоян Апостолов.

 

Сред деветимата “максималисти” е и Константин Маршавелов от отбора на пловдивския “КА-2 Рейсинг Тийм”. И през тази година пловдивчанинът продължава успешното си сътрудничество с “Омникар България”, с които има завоювани 5 национални титли, три от които в последните три сезона. Фирмата е официален вносител на маслата “Eneos” за нашата страна и логото на японските смазочни материали отново ще бъде на централно място на автомобила с който Маршавелов спечели пет титли.
Сред борещите се за призовите места в серия “Макси” ще бъдат също Илия Царски, Пламен Камбуров и Камен Василев, Камен Василев, Александър Кръстев, Светослав Манастирски, Христо Георгиев, Румен Киров и Диман Георгиев.

През тази година освен основен фаворит за спечелването на състезанието в клас “Макси”, пловдивският пилот и екипът му ще бъдат и в ролята на организатори. Състезанието, което предстои да се проведе през предстоящия уикенд ще носи името “Писта Енеос”.

Освен за автомобила на Константин Маршавелов – Mitsubishi Lancer Evo X, механиците на КА-2 Рейсинг ще се грижат и за втория такъв в отбора, който се управлява от съотборникът му Камен Василев – вицешампион за 2019 година в клас “Макси”. Планът за старта на сезона бе към отбора да се присъедини и трети Lancer Evo X, който щеше да се управлява от двукратния шампион в Eneos Cup Венцислав Станев, но забавени части и недостатъчното време за сглобяване на третата кола попречиха на дебюта на Станев в най-високия клас.

Квалификациите са в събота от 13:30 до 18 часа. Официалното откриване е в неделя от 10:30 часа, а състезанията започват от 11:00 часа.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!