26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:01, 30 юни 20201min

Писта за радиоуправляеми автомобили правят в Брацигово

rali pista

Брацигово. Писта за радиоуправляеми автомобилчета правят в Брацигово. Тя е почти готова и скоро ще стане арена на съревнования, съобщават от местния клуб RC Track, като допълват, че целта им е да дадат
възможност на подрастващите да развиват това свое хоби, вместо да прекарват цялото си време пред компютрите.

Очаква се от инициативата да има ползи за града като цяло гостите от други населени места по време на състезания ще отсядат в местните хотели, ще пазаруват, а така ще се стимулира и туризмът в община Брацигово. Автомоделните състезания се организират с почти всякакви видове автомодели. Те варират от конкурси за най-добра изработка при стендовите модели, до ходови състезания при радио управляваните модели. В България най-популярни са последният вид състезания.

Повечето такива състезания са на ниво хоби или просто за забавление, но често те се превръщат в професионално занимание за някои хора. За отчитане на времената на моделите се използва специална система от антена, разположена на едно място на пистата, и транспондери (мини предаватели), поставени в моделите.

Точността е до хилядни от секундата. В България обикновено състезанията се организират от клубове, членове на Българската федерация по автомоделни спортове, или от други клубове. Европейските състезания се организират от ЕFRA (Европейската федерация за радиоуправляеми автомобили), а световните – от IFMAR.
Има няколко класа според вида на моделите, управлявани в тях. Правилата в различните класове може да се различават, в зависимост от това кой е организатор на състезанието.

Източник : в. Априлци


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!