19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:23, 25 януари 20201min

Пещерка беше на прием при Китайския посланик в Лондон

lina davitt

Китайският Посланник и китайската асоциация на студенти и учени в Обединеното кралство поканиха около 300 представители на образователни институции по случай Китайската Нова Година. Сред присъстващите на празничното събитие беше и нашата съгражданка Лина Давитт. Лина работи в Институт Конфуции в Университета в Бангор- северен Уелс. Основна дейност на културната институция е свързана с преподаването на китайския език и разширяване познанията на хората от различните страни за китайския език и култура, развитие на приятелските отношения и разгръщане на международния обмен и сътрудничество между Китай и държавите по света в областта на образованието, науката, културата, икономиката и други сфери.

„В България имате два такива института: Институт Конфуций – София и Институт Конфуций към Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, които като нас дават възможности на всеки който се интересува да научи повече за Китайската култура и да учи Китайски език (mandarin). Приятен ден от мен, на всички пещерци и приятели в моя град пожелавам Честита Нова Китайска Година на металният плъх!“, каза Лина Давитт.

На 25 януари започва Годината на Металния плъх по китайския хороскоп. Това е първият знак от зодиака и дава старт на нов цикъл на завъртане на 12-те знака. Затова се счита и за ново начало. Година, в която всички ще се радват на възможности, любов и пари. Периодът е идеален за нови идеи, смяна на работното място и развитие. Според най-типичната черта на Плъха обаче всичко това ще бъде постигнато само ако има ясен план и цел.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!