28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:26, 1 февруари 20201min

Пещера избра Цар на виното

car na vinot

Пещера. На състоялия се днес в Пещера празник на младото червено вино за „Цар на виното” бе избран Стойчо Стоянов. В празника, който се проведе на Крепостта „Перистера“ със свои вина участваха 30 винари  от града. На трето място в традиционния конкурс енолози класираха Ангел Стаменов, второто място за червено вино спечели Стоил Божилов.

В българския фолклор има една единствена песен за бялото вино, която пее “Ой ти бело вино, що не си червено”, днес почитаме червеното. И наричаме за здраве, берекет и късмет във всеки дом от общината. От това свято място нека долу в Пещера се носи веселие, добра дума и пожелания за благочестие

каза кметът на Община Пещера Йордан Младенов. В народното веселие участие взеха инж. Никола Атанасов- заместник кмет и председателя на местния парламет Д-р Николай Пенев. Празникът протече с богата фолклорна програма. За доброто настроение се погрижиха фолклорни изпълнители от Радилово и Пещера. Свои песни за душата изпълни Николай Учкунов. Виното бе дар от VP Brands International. Всеки сам решаваше какво да бъде – бялото, за което още звучат песни, или червеното, което ще продължава да зрее в избите на пещерските домове. Та като привърши в здраве и все така по нашенски, на личен празник за ново да се сберем.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!