25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:50, 6 август 20201min

Памела Мекушина е от новото попълнени автори на Литературен клуб „Искри“

pamela mekushina

Пещера. Памела Мекушина е от новото попълнени автори на Литературен клуб „Искри“ към НЧ „Развитие-1873″гр. Пещера. Тя е и доброволец към библиотеката, допълни Богдана Сиракова- старши библиотекар.

Участва в международната инициатива „Българско слово без граници“, която библиотеката провежда от миналата година.

Памела Мекушина е родена през 1999г. в гр. Пещера. Член е на Литературен клуб „Искри“ към НЧ“Развитие-1873″. Средното си образование завършва в пещерската професионална гимназия „Атанас Ченгелев“. В момента е студентка в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ със специалност Български език и история. През 2019г. участва в издаването на литературния сборник „Дебюти“, заедно с още двама автори. Тази година предстои издаването на първата ѝ самостоятелна стихосбирка, носеща името на едно от първите и стихотворения.

Младата авторка е вдъхновена от българските автори Йордан Йовков, Пейо Яворов, Пенчо Славейков, Дамян Дамянов, Евтим Евтимов, както и от всеизвестният писател Никълъс Спаркс, който е един от фаворитите на Памела. Първата негова книга, която я е вдъхновила е Тетрадката.

Тя споделя:

Когато за първи път гледах филма „Тетрадката“, аз се чувствах част от него. Но когато прочетох и книгата, аз се слях с нея. Историята на „Тетрадката“ е вълнуваща, истинска и вдъхновяваща. Тази книга винаги ще ми остане любима, защото в нея, аз разпознах себе си и всеки път, когато я чета се преоткривам отново и отново.

Младата писателка мечтае да стане журналист, да пише книги и да помага на хората. Тя споделя, че с помощта на литературата, любовта може да влезне в сърцето на всеки един човек, да го омае и остане завинаги.

Памела участва и в една от летните инициативи на библиотеката „Лятна романтика с дъх на ароматно кафе“ на комплекс Плажа.

За почитателите на поезията е нейното стихотворение с лятно настроение.
Август
Ако август беше мъж, щеше да е тъмнокос.
С тен леко шоколадов.
И със загадъчна усмивка, скрита от брада.
Ако август беше мъж, щеше да е тъмноок,
да лежи на морския бряг, покрит с пясък леко влажен.
Потопен в наслада от питие,
докосващ се до прохладен бриз пред безкрайното море.
Ако август си ти, ела и ме отведи.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!