25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:01, 11 юни 20201min

Още 13 нови случая на коронавирус в Доспат, три от тях са деца

karta covid -19

Доспат се превърна в най-голямото ново огнище на коронавирус в България. Днес новите положителни проби за COVID-19 там са 13, съобщава „24 часа“. Новите заразени са без симптоми и са поставени под карантина за 28 дни. Три от тях са деца.

Жена на 58 г. от с. Барутин с положителна проба за COVID-19 от 8 юни е приета в МБАЛ- Девин заради повишена температура и затруднено дишане.

Новите случаи са на контактни заразените в цеха за производство на детски играчки. Изпратени са нови 28 проби за PCR изследвания.

От откриването на огнището в Доспат броят на заболелите вече е 97.

Цехът, в който работят над 220 души, със заповед на здравната инспекция, е затворен за 14 дни,колкото е срокът на карантината, считано от 8 юни. Здравните власти все още изясняват как е пламнала заразата в него, след като пропускателния и дезинфекционният режим са били стриктни.

Междувременно превантивно друго голямо предприятие в Доспат- „Нитекс“ с над 200 служители предприе инициатива да бъдат направени изследвания. Те ще се извършат в частна лаборатория, а инициативата е на ръководството й.

Източник : / : https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!