19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:11, 23 юни 20201min

Още един пастор в Перущица е заразен след събирането

koronavirus

През следващата една седмица има вероятност да излязат още положителни проби за COVID-19 след религиозното събиране в Перущица на 6 юни. Засилените мерки и полицейското присъствие в града остават в сила, съобщи bTV.

Трима пастори, които бяха заразени с вируса, починаха. Те са от Перущица, от Варна и от Ямбол. Вчера стана ясно, че и пастор от село Костиево е дал положителна проба. Направени са тестове и на контактните му лица, както и на децата от детската градина, която посещава детето му.

„Към момента няма място за притеснение. Всички мерки бяха взети незабавно след установяването му. За спокойствие обаче и самите хора в селото решхме да направим по-широко епидемиологично проучване, като бяха взети проби както на близкия контактен кръг, така и от детската градина от групата и от преподавателите в най-тесен контакт с децата“, обясни областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Очаква се по-късно през деня да излезнат взетите проби.

След събирането на 6 юни до този момент са дадени 8 положителни проби в Перущица, 2 в Община Раковски, 2 в Пловдив, 1 в Карлово, има и ена потвърдена проба в Община Марица.

Източник : https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!