16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Очарователната Амалия от Молдова -ново поздравление във „Възрожденско приключение“

amelya

Пещера. Нов поздрав, този път от Молдова получиха почитателите на фейсбук играта „Възрожденско приключение“. С изпълнението на очарователната Амалия от Молдова, вече чужденци от тринадесет страни поздравяват българи на родния им език в проекта „Чужденци четат българска поезия“.

Нежната Амалия учи български от скоро, но изпълнението й на стиха „Шейна“ на Димитър Спасов бе прецизно и чувствено. Младата молдованка заслужено спечели суперлативи за изпълнението си. Припомняме как звучи стиха, който е и известна детска песничка:

Шейна

Над смълчаните полета пеят медени звънчета. Писана шейна премина бялата пъртина. Бягат кончета игриви, мятат заскрежени гриви, път из преспите се вие в селото се крие. Къщички в снега се гушат, а коминчетата пушат, сякаш баби са запрели пухкави къдели.

Димитър Спасов

Чужденци четат българска поезия“ е името на поредния мащабен проект на „Възрожденско приключение“, който е с международно участие. Всяка вечер в 19:00 часа по традиция от играта започват с клип, като този път участниците в него са чужденци, които изучават български език.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Амалия Ви допада и ако решите, че тя заслужава една от трите големи награди, може да я подкрепите като споделите, харесате и коментирате нейния клип на адрес: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=717979968850886&id=262249834423904


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!