19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

ОУ „ Петко Р. Славейков“ си има „пчеличка“ шампион

51

[dropcap]П[/dropcap]ещера. Spelling Bee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват  (от  англ. spelling) т.е. произнасят буква по буква различни  думи  на английски  език.

Целта на състезанието е да повиши  интереса на учениците към  изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интересни  дейности.

Състезанието се провежда традиционно всяка година и ние сме особено горди, че в община Пещера, нашето училище е единствен участник в този тип състезания и всяка година изпраща най-добрите на областен кръг на състезанието.

На 1 .03.2021г. в училище “ П. Р. Славейков“ се проведе  Spelling Bee Junior, в което взеха участие 10 деца от начален етап на обучение.

Под ръководството на учителя по английски език-г-жа Кавлакова, малките пчелички за първи път участваха в това състезание, но показаха завидни знания и съобразителност.

За целта кабинета беше тематично украсен, г-жа Кавлакова също беше в цветовете на пчеличките, с което донесе настроение и спокойствие у състезателите.

Поздравления за Йоана Казакова, която победи своите конкуренти  в оспорваната надпревара за първото място. Тя  показа завидни  знания  и  висок състезателен дух. Успя да  спелува правилно думата ocean и победи Виктория Атанасова от II a  клас, която остана втора.

Победителката получи правото за участие в националния кръг на Spelling Bee Junior, с още 67 училища от страната, което ще се проведе през месец май.

Грамота за участие и положено старание получиха всички 10 участници.

Заслужена почерпка, от името на родители, подслади събитието в училищния „кошер“.

Пожелаваме успех на победителя – Йоана Казакова в следващия кръг на състезанието и поздравяваме за смелостта, знанията и упоритостта всички участници в Spelling Bee Junior!


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!