26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:13, 8 юли 20201min

От 2022 г.: Без конспект с автори и произведения за матурата по литература

uchenici

Конспектът с автори и произведения за матурата по български език и литература отпада от 2022 г. Също от тогава за успешното полагане на държавните зрелостни изпити (ДЗИ) ще са необходими 30% от максималния брой точки. Матурите по всички предмети ще продължават по 4 астрономически часа, както е сега, става ясно от изменение на Наредба 5 за общообразователната подготовка, внесен за обществено обсъждане от министъра на образованието Красимир Вълчев. През август се очаква гласуването на промените от Министерския съвет.

През 2022 г. държавни зрелостни изпити ще държи първият випуск дванадесетокласници, завършили училище след разделянето на гимназиалния етап на първи (от VIII до Х клас вкл.) и втори (ХI и ХII клас) и затова са необходими нови програми.

Източник : / https://offnews.bg

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!