26 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков17:01, 11 май 20201min

Отварят музеи, галерии, библиотеки и кина

kiril ananiev

Днес, 11 май, министърът на здравеопазването издаде заповед, с която разрешава посещения на музеи на закрито, галерии и библиотеки на открито и закрито, при спазване на изискването за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки, съобщи пресцентърът на Министерство на здравеопазването.

Заповедта позволява провеждането на културни събития – концерти и други сценични прояви, на сцени на открито, с допустима заетост на местата до 30% от максималния капацитет.

Условието е също да бъдат спазвани социалната дистанция и въведените противоепидемични мерки.

Допускат се и посещения на кина, като допустимата заетост на местата също е до 30% от максималния капацитет.

„Всеки организатор на събитие трябва да го решава поотделно и да се съобразява с мерките“, обясни по-късно днес министърът на културата Боил Банов.

„Със сигурност мерките за зрителите включват влизане по определена схема, така че да не се сблъскват потоците, продажба на билети, която е 30% от капацитета на салона и означава шахматно разделение на хората, включва третиране с препарат ръцете на всички влизащи, както и че всички зрители трябва да са с маски“, добави той.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!