29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:58, 3 март 20201min

Отбелязваме 142 години от Освобождението на България

bg zname

142-та годишнина от Освобождението на България ще бъде отбелязана с молебен и церемония по издигането на националния флаг.

За първи път трети март се отбелязва през 1880-та година като ден на „Възшествието на престола на император Александър Втори и заключението на Санстефанския мирен договор“. Като ден на Освобождението на България Трети март е честван за първи път през 1888-ма.

В 10 часа в патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ Негово светейшество патриарх Неофит ще отслужи тържествен благодарствен молебен. Тържеството за вдигане на националното знаме започва в 11 часа пред паметника на Незнайния воин. В 12 часа пред Администрацията на Президента на Република България ще има тържествена смяна на караула. Вечерта, на площад „Народно събрание“, ще започне тържествената заря-проверка.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!