20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Отбелязваме Международния ден на горите

gora
[dropcap]Д[/dropcap]нес отбелязваме Международния ден на горите. Целта е да се повиши информираността на обществото за значението им, тяхното опазване и устойчивото им развитие.

Тази година темата е „Възстановяване на горите: път към изход от кризата и благополучие“.

Горите са най големите складове на въглероден диоксид след океаните и играят ключова роля за климата на планетата, казва Костадин Вълчев от WWF. Безразборното им изсичане води до изпускане на огромно количество въглероден диоксид в атмосферата, което допринася за климатичните промени.

Освен, че не осигуряват ресурсите, необходими за нашето оцеляване горите имат и важно стопанско значение.

За да бъде насочено вниманието към проблема изпълнителната агенция по горите стартира кампанията „Бъди посланик на гората“. Тя е насочена предимно към децата, които са участвали в миналогодишни инициативи, които вече са посланици на гората.

Тазгодишното издание на „Часът  на Земята“ също обръща внимание на разрастващия се проблем. Каузите за опазването на дивата природа привлече към редиците на природозащитниците много известни имена като Здрава Каменова, Ники Станоев и  Диляна Попова, които ще се включат в кампанията на „Часът на земята“ и ще дадат изкуството си в полза на околната среда.

 

 

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!