19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:34, 1 ноември 20201min

Отбелязваме Деня на народните будители

narodni buditeli

Днес отбелязваме Деня на народните будители. В този ден цяла България чества личностите, полагали основите на обществения и културен живот на страната – творци, просветители, революционери и други общественици.

Празникът е създаден през 1922 от правителството на Александър Стамболийски, за да се почетат „далечни и близки строители на съвременна България“.  През 1922 г. Народното събрание обявява със закон този ден за общ всенароден празник на „заслужилите българи“, както тогава са се изразявали. За национален празник на всички труженици на националното, просветно-културно възмогване и преуспяване на българския народ.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!