28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:17, 6 октомври 20201min

Остават само 5 дни за кандидатстване в Училищна Телерик Академия – Пещера

telerik

Пещера. Остават само 5 дни за кандидатстване в Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици в България.

През ноември Училищна Телерик Академия стартира над 110 школи в 33 града в цялата страна – включително в град Пещера. Обученията подготвят децата в 4-7 клас и 8-12 клас за професиите на бъдещето. В рамките на програмите усвояват ключови дигитални умения, научават се да програмират и развиват креативността и логическото си мислене.

Участието е безплатно за учениците и техните родители

В Пещера ще бъдат сформирани 2 групи по 28 ученици.

Община Пещера ще финансира обучението на едната група с решение на Общински съвет Пещера, на стойност 7 000 лв. Участието е безплатно за учениците и техните родители и не изисква предварителни познания в областта на технологиите.

Кандидатстването е отворено до 11 октомври през сайта на Училищна Телерик Академия, където ще откриете повече информация за школите в града.

Peshtera prim припомня, че програмите на Училищна Телерик Академия в Пещера се реализират в сътрудничество със СУ „Св. Климент Охридски“, което се изразява в предоставяне на нова и модерна материална база – техника, мрежа, компютърни зали.

Обученията ще стартират в началото на ноември и ще се провеждат до юли 2021 г., а форматът им (онлайн или присъствен) ще бъде съобразен с препоръките на здравните органи. Учениците могат да вземат участие в една от двете интерактивни програми в областта на дигиталните технологии и програмирането, всяка с продължителност 100 учебни часа и отговаряща на тяхната възраст и интереси.

Придобитите познанията са полезни за всички сфери на развитие и професии, включително и в един от най-перспективните сектори у нас – ИТ.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!