29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:05, 3 юли 20201min

Осем отделения на МБАЛ-Пазарджик бяха оборудвани с нови уреди за дезинфекция на въздух

mbal pazardzhik

Пазарджик.Осем  отделения на МБАЛ-Пазарджик бяха оборудвани с нови уреди за UVC дезинфекция на въздух. 12 от тях са стационарни -тип AIR STRIKE 2020, а един е мобилен-VIP AIR STRIKE MOBILE 2020. По три уреда се предоставят на Отделението по анестезиология и интензивно лечение и Хирургично отделение, а два на Отделението по ортопедия и травматология.

По един бяха монтирани в Отделението по акушерство и гинекология, Неврохирургия, Интензивният сектор на Кардиология и УНГ. Новият мобилен апарат за дезинфекция на въздух ще се използва в Инфекциозно отделение.
Предимството на тези бактерицидни лампи е, че могат да работят в присъствието на пациенти и медицински персонал. Те дезинфекцират и стерилизират въздуха в помещенията. Осветителните тела са с компоненти на Philips и не отделят озон.
Инвестицията в тези уреди се прави с цел превенция на вътреболничните инфекции.
За всички останали отделения на МБАЛ-Пазарджик са осигурени мобилни UVC лампи за директна дезинфекция на повърхности. А Отделението по анестезиология и интензивно лечение вече разполага и с апарат „Exterminator 2020” за дезинфекция на повърхности и въздух.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!