19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:25, 22 януари 20201min

Опасността китайският коронавирус да стигне до България е минимална

virus

Опасността китайският коронавирус да влезе в България е минимална. Здравните власти следят ситуацията и са в постоянен контакт със Световната здравна организация. Изпратени са препоръки до лечебните заведения в страната да следят по-внимателно пациенти с треска и пневмония, завърнали се от засегнатите райони. През зимата корона вирусите са причина за 1/3 от възпаленията на гърлото при възрастните хора. Обикновено не водят до пневмония. Сред станалите опасни корона вируси е така нареченият близкоизточен респираторен синдром. Той е отнел живота на повече от 700 души. За китайския вирус специалистите у нас знаят малко. Проф. Тодор Кантарджиев – директор на Националния център по заразни и паразитни болести: Този мутирал корона вирус причинява заболяване, което се предава от човек на човек. Но не е така смъртоносно като близкоизточния респираторен синдром. Директни полети от Китай до България няма. На столичното летище извънредни мерки за ограничаване на вноса на коронавирус от Китай за момента няма. Всички пристигащи пътници обаче се наблюдават на специална термокамера. Тя работи денонощно сигнализира ако в страната влезе пътник с над 38 градуса температура. Той се изолира в специално помещение на летището.

Източник : / БНТ /


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!