29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:02, 15 юни 20201min

Около 60 хиляди седмокласници се явяват на външното оценяване по български език и литература

onlain uchenici

Близо 60 хиляди седмокласници се очаква да се явят на днешното Националното външно оценяване по български език и литература.

В 6.40 ч. в просветното министерство ще бъде изтеглен изпитният вариант, по който ще работят учениците.

Изпитът ще се проведе  в 6 900 зали на над 1700 училища в страната при спазване на противоепидемичните мерки.

Той започва в 9 часа и е с продължителност 150 минути. В учебните заведения учениците трябва да бъдат най-късно в 8,30 часа.

Външното оценяване по български език и литература се състои от два модула – първият продължителност 60 минути, а вторият – 90 минути. Знанията на седмокласниците ще се проверяват чрез тест с общо 26 задачи.

При пристигането си в учебните заведения учениците трябва да носят със себе си документ за самоличност, служебна бележка за допускане до външното оценяване, химикал, пишещ с черен цвят, предпазна маска или шлем, както и прозрачен плик за съхраняване на връхни дрехи и обемен личен багаж. На влизане в училищните сгради ръцете им ще бъдат дезинфекцирани.

Няма да се допускат струпвания на ученици на едно място,  разстоянието между тях на двора, в коридорите и в изпитните зали трябва да бъде не по-малко от метър и половина. В училищата, в които на изпит се явяват над 100 ученици, влизането ще става през два входа при наличие на такива.

Температурата на ще бъдат за измервана при наличие на грипоподобни симптоми. Ако по време на изпита ученик се почувства зле, ще бъде преместван в отделна стая. Болни ученици няма да бъдат допускани до изпита.

Резултатите от външното оценяване ще станат ясни до 29 юни.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!