29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:12, 20 май 20205min

Общински строителни екипи ремонтират 2 детски градини в Пещера

remont izgrev_1

Пещера. Общината предприе ремонтни дейности в две детски градини.

В ДГ „Изгрев“ е извършен цялостен ремонт на пералното помещение. Положена е нова подова настилка, сменени са плочките по стените с цел постигане на цялостна хигиена. По лично настояване на кмета Йордан Младенов се ремонтират дворните пространства, освежават се игрушки, подменят се покривните конструкции на съществуващите беседки за малчуганите.

Около 5 000 лв. е заделило детското заведение от собствения си бюджет за да могат 125 възпитаника да се чувстват удобно и комфортно. Предстои да бъдат положени нови плочки в двора, предвидени са да бъдат монтирани ратанови настилки под люлките, както и поставяне на дървени скари по пясъчниците в отговор на нови изисквания за безопасност на играещите деца.

В ремонтите са включени 25 човека педагогически кадри, уточни директорката Рени Русинова. В ДГ „Изгрев“ функционират 4 градински и 1 яслена групи с целодневно обучение на децата.

Към момента се финализира цялостен ремонт на една от занималните и сервизните помещения в ДГ “ Иглика“.

Поставя се ново подово покритие, подменят се плочките в санитарния възел за постигане на добра хигиена и естетическа среда в отговор на съвременните изисквания за отглеждане на деца. Вече е приключило изкърпването на външните тераси, ремонтират се и се боядисват спортните съоръжения. Освежават се и се пребоядисват вътрешни помещения, фоайета и коридори.

В тревните площи са засадени атрактивни дървесни видове осигурени от Общината, каза директорът на градината Вили Балканджиева. Ще бъде монтирана нова противоударна настилка, подменени са старите и са монтирани нови съоръжения за игра, които отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност.

В ДГ „Иглика“ 24 учители, възпитатели, помощен персонал и медицински сестри се грижат за 113 малчугана на възраст от 1,5 до 7- годишна възраст. Децата са разделени в 5 групи като 2 от тях са яслени, а 3 са градински.

Различните видове строителни работи се извършват от общинското предприятие „Чистота и поддържане на общинската инфраструктура“. Непредвиденото затваряне на детските ясли и градини във връзка с извънредното положение дава възможност ремонтните дейности да се извършват доста по-бързо от обичайното.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!