29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Община Пещера стартира процедура за набиране на социални асистенти

obshtina Peshtera

Пещера. Със Заповед  на Изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане е дадено предварително одобрение за създаване на социална услуга „Асистентска подкрепа“ в община Пещера с капацитет от 42 потребители. това съобщиха от пресцентъра на местната адинистрация и уточниха, че  Община Пещера стартира процедура за набиране на социални асистенти, които ще предоставят социалната услуга „Асистентска подкрепа“.

Peshtera prim припомня, че „Асистент“ е лице, което полага почасови грижи в домашна среда за лица с трайни увреждания или лица в надтрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване с цел подкрепа за самообслужване, движение и придвижване, промяна и поддържане на позицията на тялото, изпълнение на ежедневни и домакински дейности и комуникация, като за положената грижа получава възнаграждение.

Необходимите документи за участие в подбора, които следва да бъдат представени от кандидатите за участие в подбора са: заявление за кандидатстване (по образец), документ за самоличност (за справка), автобиография, копия от документи за придобита образователно-квалификационна степен, документ удостоверяващи продължителността на професионалния опит и копие от сертификат/и за завършени обучителни курсове (при наличие).

Всяко постъпило заявление за участие в подбора се разглежда от комисия, сформирана със Заповед на Кмета на Община Пещера. След приключване на работата си,  комисията ще изготви протокол с резултатите от събеседването и списък с класираните кандидати в срок от 3 (три) работни дни от провеждането на интервюто.

Допълнителна информация може да бъде получена на тел. 0350/6-22-08, вътр.104.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!