19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:10, 31 януари 20201min

Общината ще кандидатства пред Министерство на енергетиката за подмяна на уличното осветление със светодиодно (LED)

led osvetlenie

Пещера. Община Пещера ще кандидатства пред Министерство на енергетиката с проектно предложение „Повишаване на енергийната ефективност на община Пещера, чрез подмяна на уличното осветление със светодиодно (LED)“. Това е решението на общинските съветници от заседание на местния парламент от 30 януари.  Програма „Възобновяема енергия, енергийна ефективност, енергийна сигурност“, процедура „Рехабилитация и модернизация на общинската инфраструктура – системи за външно изкуствено осветление на общините“ е на Министерство на енергетиката във връзка с изпълнението на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014-2021 на  максимална стойност 1 173 498 лева. Програмата се финансира от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство (ФМ на ЕИП) 2014-2021. Тя се изпълнява в партньорство с Норвежката дирекция „Водни ресурси и енергетика“ (NVE) и Националният енергиен орган на Исландия (ОS). По процедура за подбор на проекти се предвижда предоставяне на безвъзмездна финансова помощ (БФП) за реконструкция и модернизация на система/и за външно изкуствено осветление. Уличното осветление е един от големите консуматори на енергия в общините, което  оказва влияние на ръста на енергийното потребление през последните години. Проектното предложение  има за цел да повиши енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление да подобри условията на живот на населението. Безвъзмездната финансова помощ за проект е до 100 % от допустимите разход. Крайният срок за подаване на проектни предложения е 05 март 2020 г.

 

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!