19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков14:05, 21 април 20201min

Общината надгражда модела за предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за възрастни хора

obshtina vecher

Пещера. На 15.04.2020г. Община Пещера стартира предоставянето на услугите – доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително лекарства (закупени със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора), заплащането на битови сметки, заявяване и получаване на неотложни административни услуги  (със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора) в изпълнение на  проект „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Пещера“. Чрез включването си в операцията Общината надгражда модела за предоставяне на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за възрастни хора. По проекта се предоставят посочените услуги на възрастни хора над 65 г. с ограничения или в невъзможност за самообслужване, хора с увреждания и техните семейства, служители на доставчици на социални услуги, както и възрастни в риск.

Днес кметът на Общината Йордан Младенов подписа договор с Агенция социално подпомагане /АСП / по Целева програма „Топъл обяд до дома в условията на извънредна ситуация 2020“. От 27 април 170 потребители от Пещера, Радилово и К. Димитриево ежедневно за срок от 33 работни дни ще получават топъл обяд. От топъл обяд могат да се възползват самотно живеещи възрастни, хора с увреждания и с доходи под линията на бедност. Общината ще запази всички възможности за подбор – сигнали от граждани, отворена телефонна линия, информация от доставчици на социални услуги и институции, за да се гарантира, че помощта ще достигне до най-нуждаещите се.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!