25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Обновяват Детска градина“ Митко Палаузов“ в Ракитово

obshtina rakitovo

Ракитово. С одобрено от Министерството на образованието и науката финансиране, което стана възможно благодарение на добрия диалог и сътрудничество между министър Красимир Вълчев и кмета на община Ракитово Костадин Холянов, ще бъде обновена и Детска градина „ Митко Палаузов“ в град Ракитово. Одобрените средства са в размер на 297 480 лв. и с тях ще бъде подобрена материалната база с цел създаване на модерна и отговаряща на съвременните изисквания среда за обучение, отглеждане и възпитание на децата на Община Ракитово. Това коментира директорът на детското заведение Мария Янева. Тя изказа огромна благодарност на кмета на общината Костадин Холянов за оказаното съдействие пред МОН.

Ще бъде направена нова покривна конструкция на сградата на Детска градина „ Митко Палаузов“, ще се осигури и ново обзавеждане-интериорни врати, легла, матраци, гардеробчета за децата, дидактични шкафчета. Ще се подменят подовата настилка и преградните стени, както и ще се закупи нова готварска печка за кухненския блок и LED- осветление. Детската градина е построена през 1966-67 г. и в нея към момента се възпитават и полагат грижи за над 140 малчугани от Ракитово, Костандово и Дорково, уточни г-жа Мария Янева.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!