19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Областният щаб: 168 са починалите, болните се увеличават с всеки изминал ден

virus -koronavirus-maska

Пазарджик. 168 са починалите от началото на пандемията до момента съобщи областният управител Стефан Мирев на редовния брифинг на Областния кризисен щаб. Обстановката в областта се усложнява като само за изтеклото денонощие са констатирани деветдесет и двама новозаразени. Не по-малко тежко е и положението при лекарските екипи, от март насам с ковонавирус са били заразени 166 медици, а излекуваните са 129.

Към днешния ден в областта 1847 души са на домашно лечение от коронавирус, 285 са с усложнения в болница, а 33-ма са в интензивни сектори. 60 учители и представители на училищен персонал в момента са извън строя в областта, сочи статистиката. Към днешна дата имаме 1493 – ма в карантина.

Високо натоварване отчитат и в Спешна помощ, където за последното денонощие са имали 75 повиквания.

Д-р Хюля Шериф от РЗИ – Пазарджик оповести, че в момента всички 9 болници на територията на областта лекуват ковид пациенти, 285 са хоспитализираните, а свободните легла в областта са 38, в интензивно има свободни само 8 легла. Няма данни за клъстери на заболяването в големите предприятия на областта.

Източник : / http://pzdnes.com


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!