19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков12:05, 24 юли 20201min

НС одобри рокадите в кабинета „Борисов 3”

narodno sabranie

Народното събрание одобри рокадите в кабинета „Борисов3”. Депутатите приеха това да се случи като точка първа от дневния ред на парламента. При гласуването за министерските смени гласуваха 205 народни представителя, „за“ гласуваха 116 депутати, „против“ – 89, „въздържали се“ – 0.

След гласуването новите министри положиха клетва.

В залата отново се чуха възгласи „оставка“, коит съпътстваха и дебатите преди това.
Предложението беше внесено в деловодството на НС в четвъртък. С проекта на решение беше предложено НС да освободи от длъжност министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на вътрешните работи Младен Маринов, министърът на икономиката Емил Караниколов, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и министърът на туризма Николина Ангелкова.

Депутатите одобриха досегашният вицепремиер по икономическата и демографската политика Марияна Николова да поеме и Министерството на туризма, в стола на Маринов да седне директорът на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски, а в този на Ананиев – директорът на Александровска болница проф. Константин Ангелов.

Рокада има и във финансовото ведомство, където Горанов отстъпи мястото си на Кирил Ананиев, а контролът в Министерството на икономиката поема досегашният заместник-министър Лъчезар Борисов.

Горанов няма да се връща като депутат в парламента

Бившият финансов министър Владислав Горанов няма да се връща в парламента като депутат, предаде агенция БГНЕС.

Преди да седне в министерското кресло, Горанов беше водач на листата на ГЕРБ в 24 многомандатен избирателен район (МИР) в София, а след оставката си имаше възможност да се върне на депутатската банка. Днес обаче депутатите одобриха лично подаденото от него заявление за прекратяване на депутатските му правомощия.

Така парламентът няма да напуска музикантът Калин Вельов, който положи клетва едва преди седмица на мястото Джема Грозданова и беше на път да се превърне в един от най-кратко пребивавалите в законодателния орган народни представители.

Бившият министър Николина Ангелкова също беше кандидат-депутат на избираемо място на предходните парламентарни избори, но все още не е заявила официално дали ще се включи в работата на парламента след като напусна изпълнителната власт.

Източник : / https://www.vesti.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!