18 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков16:55, 20 юли 20201min

НСИ и общинските преброителни комисии започват предварителен обход

pensioneri

От днес до 15 септември Националният статистически институт съвместно с общинските преброителни комисии ще извършат предварителен обход във всички населени места в страната за актуализиране на наличната информация и събиране на липсващи данни за жилищните сгради и адресите.

Това е един от основните етапи в подготовката на преброяване 2020-2021-ва и ще се осъществи от близо 2000 представители на общините и НСИ.

По време на обхода те ще съберат информация за географските координати и характеристиките на сградите. Обект на наблюдението са жилищните сгради, местата за настаняване, болници, общежития, затвори, манастири, места за предоставяне на социални услуги.

Целта на изследването е да бъде осигурена информация за всички сгради в райони, където липсва утвърдена цифрова кадастрална карта, за да бъдат получени актуални и коректни адресни данни, които ще подпомогнат преброяването догодина.

Въз основа на събраната информация резултатите от преброяването ще могат да бъдат предоставени на общините, като ще се подпомогне процесът по изграждане на Националния адресен регистър.

За първи път предварителният обход се провежда чрез използване на мобилни устройства. Регистраторите няма да посещават домакинствата и жилищата. Те нямат право да събират от самите лица информация за тях, домакинствата или имотите им, както и да ги интервюират или събират данни по други въпроси.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!