20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:06, 2 февруари 20201min

Новите правила за издаване на визи за ЕС влизат в сила

viza

Актуализираните правила за издаване на визи за ЕС влизат в сила от днес, съобщиха от пресслужбата на Европейската комисия (ЕК).

Новите правила трябва да опростят пътуването до държавите от общността и да помогнат за решаването на миграционната криза.

Решението за промяна на визовите разпоредби беше взето от Съвета на ЕС миналия юни.

Разпоредбите позволяват подаването на заявления от шест месеца до 15 дни преди пътуването, предоставят възможност за попълване и подписване на формуляра за кандидатстване за визи по електронен път, издаването на визи за по-дълъг период на пребиваване за редовно пътуващи.

В същото време ЕС повишава консулската такса от 60 на 80 евро. Целта е държавите-членки да покрият по-добре разходите за кандидатстване за виза, без да създават пречки за кандидатите.

„Новите правила на ЕС за краткосрочните визи се прилагат по целия свят от 2 февруари 2020 г. Те улесняват легално пътуващите да кандидатстват за виза за влизане в Европа, допринасят за развитието на туризма, търговията и бизнеса, като същевременно предоставят повече ресурси за противодействие на нередовните миграционни потоци и заплахите за вътрешната сигурност на ЕС „, се казва в изявлението на Комисията.

Източник : / https://news.bg/


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!