25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:37, 15 юли 20201min

Нова схема – продават ли се на „Кулата“ отрицателни тестове за COVID-19?

granica

Фабрика за фалшифицирани документи за отрицателен тест на коронавирус спретнаха и продават експерти на границата Кулата – Промахона. Това съобщават гръцки медии, информира „Труд“.

Според репортаж на тв Мега засилените проверки на граничния пункт през последните седмици показаха, че има тактически план за продаване на отрицателни тестове на туристи, които искат да преминат границата срещу 30-40 евро. Тези, които имат вече оригинални PCR тестове за К-19 в ръцете си, които не са от сертифицирани лаборатории ги препращат на други, които променят името на пациента, за който се предполага, че е бил тестван за коронавирус.

След установената злоупотреба гръцките власти взеха решение от следващата сряда да признават тестове само от 100 лицензирани лаборатории на Балканите. Припомняме, че преди дни от Министерство на външните работи (МВнР) публикуваха пълен списък на сертифицираните лаборатории в България, където тръгналите към Гърция могат да направят необходимия тест. Гърците са в шок от факта колко бързо сме се организирали с мрежа за издаване на фалшиви сертификати за отрицателен коронавирус тест. Обсъждат дори и пълно блокиране на входа в Гърция през ГКПП Кулата-Промахон.

Източник : / https://www.plovdiv24.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!