28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:27, 5 юни 20201min

Нова забрана за излизане от домовете през уикенда влиза в сила в Турция

turcya

Нова забрана за излизане от домовете през събота и неделя обяви изненадващо турското вътрешно министерство. Тя ще важи за 15 области на страната, включително и в трите най-големи града – Истанбул, Анкара и Измир. Забраната влиза в сила в полунощ в петък срещу събота и ще трае до полунощ в неделя срещу понеделник.

Магазините за хранителни стоки, за плодове и зеленчуци, бакалиите и месарниците ще могат да работят до 23 часа в петък, както и между 10 и 17 часа в събота. Ресторантите и пекарните ще предлагат доставки на храна по домовете.

На пресконференция в сряда здравният министър Фахреттин Коджа заяви, че научният съвет към здравното министерство не е предложил ново въвеждане на забраната за излизане на улицата.

Първата забрана за напускане на домовете през почивните дни, целяща ограничаване на разпространението на корона вируса, беше издадена часове преди уикенда на 11-12 април и предизвика струпване на големи групи хора, които се запасяваха с продукти в последния момент.

Забраната първоначално беше въведена във всички 30 големи общини в Турция с население над 750 000 души, както и в град Зонгулдак, където заради въгледобивните мини и ТЕЦ-ове броят на белодробни заболявания е висок, но забраната постепенно отпадна за някои области.

Източник : / https://bnr.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!