28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков7:05, 28 октомври 20201min

Никола Георгиев Иванов – с уважение към земята и природата

nikola ivanov

Пещера. В новото издание на играта , наречено „Педагогика“ се отдава почит на пещерските учители в качеството им на будители за просвещение. Днес https://e-peshtera.com представя личността на пореден пещерски будител и общественик :

Не за училището – за живота да се учим.

Луций Сенека

Никола Георгиев Иванов е роден на 9 януари 1925г. в подбалканското село Козарско -Пещерско. Основното си образование завършва в родното си село, а средно в Лозаро-винарския техникум в град Плевен. Продължава по придобитата квалификационна степен и висшето си образование във Висшия селскостопански институт „Васил Коларов“ в град Пловдив.

След завършване на висшето си образование Никола Иванов има желание да се отдаде на агрономската професия, но поема по трудния и благороден път на учителя в Техникум по тютюна „Атанас Ченгелев“, който за времето си е единственото училище по тази специалност и изпитва остра нужда от преподавателски кадри по специализираните предмети, които изучават учениците.

Директор на училището до 1952г. е Георги Галанов, а до 1960г. е Седеф Янакиев. Заради своите организационни качества Никола Иванов е избран за заместник-директор на училището. На своите многобройни ученици учителят Иванов предава огромната си любов към земята и българската природа.

Житейският му път свършва на 22 януари 2011г.

Източници: – спомени на родственици


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!