25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:56, 17 юни 20201min

Не приеха за лечение жена от Сърница заради страх от коронавирус

lineyka

Велинград-Сърница. Жена от Сърница не е получила лекарска помощ в болница във Велинград, тъй като медиците са се уплашили да не е заразена с COVID 19.
Това разказа кметът на общината Неби Бозов, който се обърнал за помощ към лидера на ДПС Мустафа Карадайъ, за да бъде приета пациентката.

В профила си  в социалните мрежи Бозов описва ситуацията:

„Със съжаление и горчивина мога да кажа, че станах участник в инцидент, който показа грозното лице на обществото ни. На наша съгражданка бе отказа спешна медицинска помощ от болница в областта поради страх на медиците, че може да е носител на коронавирус. Тя стоя час и половина в линейка, защото не искаха да осъществят прием. Считам това действие на медиците, отказали прием, за срамно и недостойно за хуманната професия, която упражняват. И отправям молба към Всевишния да пази нашите граждани. Защото е очевидно, че лекарите, които са призвани да пазят живота и здравето ни, не могат или не искат да го правят“.

Кметът на Сърница коментира, че в такива тежки времена като днешните проличават достойните хора, посветили живота си на каузата да съхранят и развиват обществото ни и държавността ни.

Източник: https://www.dnes.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!