29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков10:57, 3 януари 20211min

Нейтън от Великобритания отправи своя поздрав с „Нова година“

neytun

Пещера. Със стиха на Веса Паспалеева „Нова година“ усмихнатият Нейтън от Великобритания отправи и своя поздрав във „Възрожденско приключение“. Нейтън говори англйски, френски и испански език. В момента полага усилия да изучи и български, за което много се старае. Очевидно е, че положените старания от страна на Нейтън за овладяване на нашия език дават резултат, видно от прекрасното изпълнение на трудния стих. Той звучи така:

Нова година С червените ботушки потропва Дядо Мраз… — Дечица-веселушки, шейната спрях пред вас! Във коша надзърнете: какво ли няма там? — Палячовци, мечета, маймунки, барабан… За Елка нося книга, за Спас — акордеон, а Петльо кукурига: — Пък аз съм за Антон! Подаръци ще има за всички от сърце! За Новата година да люшнем ний хорце!

Веса Паспалеева

Да напомним, че в момента протича празничното издание на играта „Възрожденско приключение“, наречено „ Чужденци четат българска поезия“. В нея организаторите са подготвили знамена с имената на участниците на кирилица и български символи за всеки един от тях.

Трима от тях ще получат и големите награди-български съкровищници с традиционни, ръчно изработени български предмети. Тримата победители ще бъдат определени от участниците, които съберат най-много харесвания, коментари и споделяния на клипа.

Проектът „Чужденци четат българска поезия“ е създаден по идея на Богдана Сиракова- главен библиотекар в НЧ „Развитие -1873“г., като част от нейната инициатива „С книга на Рождество Христово“, със съдействието на Александър Димитров – основател на онлайн езиковия курс „Bulgarian language and culture“ и Мария Джуркова – създател на „Възрожденско приключение“.

Ако изпълнението на Нейтън Ви харесва и ако решите, че той заслужава една от трите големи награди, може да го подкрепите като споделите, харесате и коментирате неговото изпълнение на адрес: https://www.facebook.com/262249834423904/posts/717758542206362


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!