20 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков8:40, 5 август 20201min

На 8 август /събота/ се открива ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина

fazan
На 8 август /събота/ се открива ловният сезон на пъдпъдък, гургулица, гривяк, горски бекас и обикновена бекасина. Ловът се извършва с писмено разрешително по образец, в което са вписани датата, имената на ловците, номерата на ловните билети и членските карти, начинът и мястото на ловуване, видът и броят на разрешения за отстрел дивеч.
Разрешен е ловът до 15 броя пъдпъдъци на всеки ловец, както и до 10 броя от видовете гривяк, гургулица, горски бекас и обикновена бекасина.
Забранено е използването на електрически звуковъзпроизвеждащи устройства, живи птици за примамка, ловни соколи и други грабливи птици, независимо от вида и произхода им, както и ловни хрътки и други забранени средства и методи за ловуване.
Призовават се ловците да спазват и предприетите мерки за биосигурност по отношение предотвратяване разпространението на заболяването Африканска чума по свинете. Изпълнителна агенция по горите призовава отново и за необходимостта от бързо оповестяване за открити трупове на умрели диви свине по време на излетите в най-близкото горско териториално звено или на телефон 112.
Ловните излети трябва да се провеждат при строго спазване на противоепидемичните мерки, разписани в заповедите на министъра на здравеопазването по отношение на ограничаването на разпространението на заболяването COVID-19.

За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!