25 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков9:05, 21 юни 20201min

На 21 юни почитаме паметта на Св. мъченик Юлиан Тарсийски

ikona

Едни от най-известните имена на мъченици са именно от епохата на Диоклетиан. Сред тях е и самият Свети мъченик Юлиан. В продължение на една година младият мъж бил подлаган на всевъзможни изтезания и извращения, докато накрая бил екзекутиран.

Всяко едно от мъченията Юлиан приел с вяра и достойнство, стискал зъби, но никога не се отрекъл от Христа.

Тялото на мъченика Юлиан било изхвърлено в морето. След като научила за трагедията, сполетяла нейния син, майката на Св. мчк Юлиан също се съгласила да приеме мъченическа смърт.

След като тялото на Св. мчк Юлиан било изхвърлено на брега, благочестива и вярваща вдовица го прибрала и го занесла в Александрия. Там погребала плътта на мъченика с християнски почести. Св. Йоан Златоуст говори Св. мъченик Юлиан, наречен Тарсийски в своите беседи.

Днес имен ден празнуват мъжете, които носят името Юли, Юлиян.

Празникът е различен от този на 16 юли, когато почитаме паметта на Св. мчца Юлия девица.

Освен дамите с имената Юлия, Юлка, Юлина, Юлиана, също празнуват и мъжете Юлиан, Юлиян.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!