19 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков13:24, 22 септември 20201min

На Свети Константин се проведе Еко-маратон

1_1

Пещера. В селището Свети Константин се проведе  маратон оргаизиран от Ротари клуб- Пазарджик съвместно с Ротари Клуб Велинград, Ротари Клуб Панагюрище и Ротари клуб „Бесепара”-Пазарджик като по този начин се популяризира здравословния начин на живот, казаха организаторите на проявата.

Дни преди стартиране на маратона и дни след завършването му трасето се почиства от доброволци, поради което маратона е обявен и за Еко-маратон.

По трасето има изградени 10 контролни и подкрепителни пункта. Съдиите записват преминаващи или финиширащи бегачи. Участниците в маратона са от 16 до 69 години. Тази година по трасето от яз. Батак до хотел „Даф транс“ преминаха 70 състезатели. 

На първо място се класира Ангел Ангелов от клуб „Фронт рънар България“, на 28 години от София, с време 1:23:37. Второто място в дисциплината зае Любомир Германов, на 16 години, състезател по модерен петобой от клуб“Хебър“- Пазарджик с време 1:29:00. Третото място остана за Никита Бузокин на 31 години  от Естония, с време 1:30:00. Ветеран в надпреварата беше Павел Бельов Ширилинков на 69 години от Панагюрище.

Наградените получиха грамоти, плакети и медали за показани отлични резултати.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!