28 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:00, 12 юни 20201min

На общественото обсъждане на Отчета на бюджета на Общината за 2019 година, дойде само един гражданин

otchet byudzhet

Пещера. Зам. -председателят на Общински съвет – Пещера Стефан Иванчев организира и проведе обществено обсъждане на Отчета на бюджета на Община Пещера за 2019 година. Въпреки отправената покана към жителите на общината, представителите на бизнеса, представителите на средствата за масово осведомяване, ръководителите на бюджетни звена, неправителствените организации и цялата общественост за участие в общественото обсъждане, в залата присъстваха само един общински съветник от БСП и Спартак Кънев.

В заседателната зала на Общински съвет – Пещера бяха кметът на Общината Йордан Младенов, зам.-кметът Гълъбина Карамитрева и Кръстина Андреева- директор на Дирекция „Финанси и човешки ресурси“. Думата поиска Кънев. Той изрази мнението си, че изразходваните средствата и разчетът на сметките от ЕС за миналата година са били разумно употребени. Той изказа удовлетвореност за субсидиите предвидени за културата, но поиска завишение през тази година.

Отчетът на бюджета на Общината за 2019 година, не е маловажен. Очаквах жителите на града да присъстват и да проявят интерес. Гражданите трябва да знаят как са похарчени средствата постъпили в хазната от техните данъци. Този отчет се прави за да има прозрачност и публичност за изразходените средства“, коментира Кръстина Андреева.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!