23 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС
Димитър Насков11:09, 8 юли 20201min

Натоварено денонощие за огнеборците от областта

pozhar gora

Пазарджик. Продължават случаите на нерегламентирано палене на сухи треви, стърнища и отпадъци. Само през вчерашния ден в районните служби на територията на региона за гасили шест такива пожара, като най-сериозният от тях е в землището на пазарджишкото село Главиница.

Огънят тръгнал от запалени сухи треви и навлязъл в житен блок, собственост на местната земеделска кооперация. На мястото били изпратени два противопожарни автомобила и един джип на РСПБЗН-Пазарджик с дежурната смяна пожарникари. След около час огънят бил напълно изгасен, унищожени са около 50 декара с посеви, а още толкова били спасени от изпепеляване.

От пожарната за пореден път апелират към стопаните на имоти и земеделски земи, туристите и пастирите да не палят по никакъв повод сухи треви и отпадъци. Освен , че е наказуемо се създават условия за нанасяне на непоправими щети в горския и полски фонд, особено но време на жътвената кампания.


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!