29 март 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Наско Сираков пожела помощ от държавата

nasko sirakov
[dropcap]М[/dropcap]ажоритарният собственик на Левски Наско Сираков коментира финансовото състояние на клуба, както и целите и трансферната политика на „сините“. Легендата на столичани говори и за проблемите на клуба с бившия треньор на тима Петър Хубчев и дали той е близо до разрешаване.

Антон Узунов

„Истината е, че Левски продължава да боледува, най-вече финансово. Стараем се, стискаме зъби и продължаваме. Днес посрещнахме отбора, мисля, че направиха добра подготовка. Треньорът е доволен. На първо място е Левски да оцелее. По никакъв начин не можем да кажем, че сме се спасили и ни предстоят много щастливи мигове. Всеки Божи ден продължаваме да се борим, за да оцелеем. Левски ще преболедува този период. Това е натрупвано през годините, но се надяваме да дочакаме по-добри времена. Най-вече благодарение на привържениците Левски успя да оцелее. Това бе сламката, за която клубът се хвана, за да оцелее. Водата бе започнала да влиза в устата на клуба“, заяви Сираков пред „Игра в центъра“ .

„Ако си мисли, че благодарение на няколко договора Левски се е спасил – не е така. Левски започва всеки месец с 280 хиляди лева задължения към НАП. Отделно е натрупаното през годините. Миналият месец платихме 158 хиляди евро на Рен неустойка за техен играч, тъй като ни бяха спрели картотекирането на нови играчи. Левски трябва да изчисти тинята натрупана през годините. Трябва малко-помалко да погасим задълженията. Левски се превърна в синоним за некоректност през годините. Продължаваме да страдаме от това нещо. Хората не вярват, че като правят бизнес с Левски ще си получат парите. Трябва това да оправим“, добави още той.

„Всеки един собственик на Левски, който е бил през годините е правил всичко в името на успеха. Доколко това е било правилно и са успявали, е друг върпрос. Никой не трябва да мисли, че който е управлявал клуба, го е правил просто, за да мине времето. Бяхме стигнали до там да дължим на треньорите от ДЮШ, администрацията и фгутболисти между четири и шест заплати. Успяхме да ограничим това нещо. В Левски няма финансови тайни. От 2 юли до септември в клуба бяха влезли 240 хиляди лева от спонсори. Това е смъртоносно за клуб, като Левски. Новите спонсорски договори ни дадоха възможност да дишаме спокойно за няколко месеца. Не сме спирали да работим за намирането на нови спонсори“, каза мажоритарният собственик на клуба.

Официален сайт на Левски – levski.bg

„Доволен съм от свършеното в подготовката. Работим по намирането на нов изпълнителен директор. Мисля, че той и треньорът са най-важните фигури в един клуб. Засега не е възможно Константин Баждеков да се завърне на поста изпълнителен директор. Работата е изключително трудна и тежка. Павел Колев още преди няколко месеца искаше да напуска. Убедихме го да остане до Нова година и той се съгласи, за което му благодаря. Проблемът с Петър Хубчев и щаба му стои, скоро ще го решим. Проблемът е свързан с около 1 милиона лева. Левски ще получи лиценз за новото първенство. Финансовите затруднения на Левски няма да приключат за няколко месеца. На този етап така стоят нещата“, заяви Сираков.

„Г-н Спас Русев съдейства на клуба да решим проблема с Виваком. Дължим на Божков повече от шест милиона лева – надявам се да не ги поиска. Имаме разсрочени задължения за 5 години към Главболгарстрой, имаме задължения и към Националната лотария. Работим по продажбата на други играчи. Заплатите на Паулиньо, Робърта и Насиру формираха 30% от фонд работна заплата в клуба. За мен най-важното е оцеляването на клуба. Славиша Стоянович се отзова в много труден момент, опитаваме да изпълним неговите желания, но най-важното е оцеляването на Левски. Такъв е момента за Левски и всеки трябва да прави жертви“, добави още той.

„Ще има нов футболист, със сигурност. Няма играч, който да е бил спуснат с парашут. Няма как да бъде взет футболист без решението на треньора. Всеки един дошъл играч е с изричното искане не Стоянович. Ще говорим с треньора и ще решим има ли играчи за продажба, такива за привличане“, каза легендата на „сините“.

„Клубът продължава да страда и да сключва споразумения с бившите футболисти с дълги договори. Докато Левски не си стъпи на краката ще се подписват краткосрочни договори. Това се обяснява на всички, които идват. Братя Цоневи все едно са подписали нов договор. Те са фантастични деца, които искам да останат в клуба“, заяви Сираков.

levski.bg

„До юни месец натрупаните задължения са над 5,5 милиона лева. Оттогава досега са влезли 4 млн. Математиката е проста наука. Далеч сме от спасението. Представянето ни през пролетта ще е значително по-добро от есента. Кризата се отрази много тежко на Левски. Тя дойде в най-лошия момент за клуба. Ние сме най-засегнати, че мачовете се играят пред празни трибуни. Публиката на Левски е печелила много мачове. Който иска да си тръгне от Левски – прав му път. Всеки си е избрал своя път. Школата функционира много добре, това е единственото място, на което не съм си позволил да намаля бюджета. Това е мястото, което ще ни се отплати за грижите и търпението. Школата на Левски се възражда. Всички тимове са на първо място в класирането и са в елиминациите за Купата. Има деца, които тепърва ще влизат в пъвия отбор. Това е целта на школата. През пролетния полусезон ще покажем тези деца в някои мачове. Това е пътят на клуб, като Левски – да създава собствени кадри“, добави още той.

„През лятото говорих с министър-председателя за завършването на стадиона. Пуснахме молба държавата да помогне. А сектор не е завършен и има течове при всеки дъжд. Не смятам, че Левски заслужава по-малко от Ботев Пд или Локо Пд. Не мога да се премиря, че в Левски има нещо недовършено. Моля министър-председателя да загаси и този пожар – сумата не е толквоа голяма, за да не можем да си завършим козирката и сектора“, заяви Сираков.

Офциален сайт на Левски – levski.bg

„Очаквам в следващите месец-два да имаме изключително богат набор от продукти, които да пуснем във фен магазина. Тази година ще надхвърлим 1 милион приходи от магазина. Мобилното приложение е бъдещето. Има огромен потенциал. Идеята за членските карти бе моя – повдигнах въпроса още в първия ми ден начело на Левски. Павел Колев и екипът свършиха страхотна работа за няколко месеца. Кампанията можеше да е много по-добра, но пандемията изигра лоша роля. Когато свърши пандемията ще мина през всички населени места“, каза легендата на „сините“.

 

Източник : / https://gong.bg


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!