16 април 2024
Peshteraprim – заедно водим с истинска добавена стойност - не стойност на намерениятаЗА НАС

Направиха символичната „Първа копка“ за рекултивация на старото общинско сметище в Брацигово

rekultivacya smetishte bracigovo

Брацигово. Кмета на община Брацигово Надежда Казакова, областния управител Стефан Мирев и фирма изпълнител, направиха символичната „Първа копка“ по проекта за рекултивация на старото общинско сметище.

Стартира изпълнението на Проект №BG16M1OP002-2.010-0037-С01 „Рекултивация на депо за ТБО на община Брацигово в УПИ І „Депо за неопасни отпадъци“, местност Клисурата, в землището на град Брацигово, община Брацигово, област Пазарджик“, съгласно договор за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 “, съфинансирана от Европейски фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз.

Предвижда се  закриване и рекултивация на общинското депо за неопасни битови отпадъци на град Брацигово, което е разположено на площ от около 15 дка, като действителната площ заета с отпадъци възлиза на малко над 18 дка. Депото за неопасни отпадъци на град Брацигово е изградено през 1973 г. Експлоатацията на същото е преустановена през 2017 г., с мотиви, че същото не отговаря на нормативните изисквания за такъв вид съоръжения. След приключване на техническата рекултивация ще се извърши и биологичната рекултивация със средства на общината.

 


За нас

www.peshteraprime.com е уеб–базирана система, предназначена за публикуване на новинарски материали, PR материали, интервюта, репортажи, прессъобщения, реклама и др. Достъпът до този сайт е изцяло безплатен.


mitkoivon@abv.bg

0895 509 089, 0897 444 651


Сайтът ни използва бисквитки, за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този го, Вие се съгласявате с Общите ни условия

error: Съдържанието е защитено !!!